onsdag, februari 16, 2011

Tand-tävling

Vi har en intern tävling i familjen mellan våra tjejer. Å ena sidan har vi Ilse som bara har två tänder i underkäken och har passerat 10 månader utan fler tänder i sikte. Å andra sidan har vi Lovis som tappade båda framtänderna i överkäken i höstas och väntat läääänge nu på nya. All mat får ätas på sidorna av munnen om man är 7 år. Lovis undrar om de aldrig ska komma. Ilse äter samma mat som oss nu men skulle nog ändå äta ännu bättre med en tand till eller två i munnen. Båda väntar de på samma tänder: framtänder i överkäken. Så då är frågan vem som kommer vinna.

Trots att Ilse är den som fått vänta längst på tänder av våra tre barn (Lovis hade fyra tänder när hon var fem månader) så måste jag säga att jag hejar på Lovis. Nu har nämligen ytterligare en tand blivit lös. Snart kommer det barnet få leva på välling och magnopuré som lillasyster.

1 kommentar:

Sean sa...

Oh what an exciting contest! I expect Lovis will win because she has learned what it is to be brave -- and now she can tell her teeth to be brave and just come out. Tell them it is not so scary in the mouth. Maybe they could be coaxed out with some cookies?

:)

Lycka till!