lördag, maj 05, 2007

Vårt badtroll

Julius är vårt badtroll. Lovis allra värsta badfobi övervann vi i höstas men har under våren sakta men säkert smugit sig tillbaka och nu är vi där vi började: en unge som skriker så hon skakar om det vankas hårtvätt.

Men Julle har inga sådana betänkligheter. Om han fallar bak och landar under vatten (och mamma fångar upp honom med en gång) vilket lätt kan hända när man rumphoppar i ett halkigt badkar, så är han lika glad för det. Vadå kallsup? Vaddå dyngsur? Ge mig mera vatten!!

Plaska med sin ständigt viftande högerarm gör han från det att han kommer ner i badkaret till dess att vi tar upp honom. Skulle vi tvätta håret på honom under tiden han sitter där bekommer det honom knappt, koncentrerad som han är på sina vattenlekar.

Här ser vi honom starkt flirtande med sin mor medan han börjar närma sig badkarskanten för att ta sig upp på knä, som är hans grej.


















Vattendroppar över hela ansiktet - och lycklig!


















Nämen, han kom upp på fötter!! Idag, den femte maj 2007 var första gången som han lyckades ställa sig upp helt utan assistans! Duktig kille!!























Badtrollet blir gossad med på skötbordet och visar glatt upp sina fem, snart sju, tänder.


















Andra saker som Julle lärt sig den här veckan:
- Dricka själv ur sin vattenflaska - hålla den själv och hålla den tillräckligt högt så det kommer nåt.
- Stå på alla fyra länge, länge utan att ramla ner på mage.
- Komma upp på alla fyra från mage, utan assistans
- Sätta sig upp själv

Vilket vecka! Snart är rumphoppar-dagarna ett minne blott och Julius både går och kryper. *blir sentimental* Min lilla pojke... har blivit så stor. =)
Posted by Picasa

1 kommentar:

Villeosagamamman sa...

Du är en sån duktig gosig kille Julius! Och slutat amma åxå ju! Nu får du bara ta och bli frisk med, så vi snart kan leka som vanligt. Det var väl lite onödigt det här med febergrejen? KRYA PÅ DIG!

Kraaaaam