söndag, september 16, 2007

På studiebesök som humanist

Barnen och jag var på stan i veckan. Vi tog turen runt Göteborgs hjärta: Götaplatsen, Konstmuseet, Näckrosdammen och Arkeologen. Lovis älskade konstmuseet och valde till och med ut sin favorittavla: Ole Kruses Livets träd. De var båda så duktiga och gick så tyst och pratade tyst (eller viskade) och tyckte att det var spännande. Lovis vet numera allt som är värt att veta om Carl Larsson: hur han ser ut, att han har en tavla när han har på sig en röd rock, att han hade många barn (och vet vad några av dem hette) och att han hade en fru som hette Karin.

Från höger: Lovis, Poseidon och Konstmuseet.


















Lekplatsen vid Näckrosdammen. Vi åt medhavda mackor och festis, tittade på ankorna och lekte. Det var strålande sol och varmt ute. När Julle somnat i vagnen lekte Lovis själv och mamma satt och skrev i solljuset. Inte helt fel. =)


















Efter ett litet toalettbesök på Institutionen för latin, promenerade jag och Lovis och vagnen ner för hela Avenyn bort till Grönsakstorget där Lovis fick en ny Jesus-bok i Jesus-bok-affären som Lovis kallar den. Men innan vi kommit så långt satte vi oss med en glass. Lyckad dag!!
Posted by Picasa

Inga kommentarer: